Hiihtoloman kunniaksi tehtiin Impun kanssa hyvää ruokaa ja leivottiin. Alkuperäinen idea on Not so humble pie-blogista, mutta koska peri jenkkiläinen maapähkinävoi ei innostanut joten kokeiltiin vähän erilaisia täytteitä. Ja tällaista valmistui:
Pohja:
75g Margariinia
75g Voita
1½dl Sokeria
2Kananmunaa
3½Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2rkl Tummaa kaakaojauhetta
1½dl Maitoa/kermaa/kermaviiliä
Muffinssit kohosivat todella hyvin, joten varsin luotettava ohje. Tähän kokeiluun tasaiset muffinssit tai cupcaket olisivat parhaita, joten noista joutui hieman leikkomaan hattuja pois. Löysin aivan mahtavia muffinssivuoan korvikkeita, mikäli ei muffinssipeltiä omista: Italian leivosvuoka. Oli huomattavasti tavallista muffinssivuokaa paksumpi ja jämäkämpi joten tuki leivosta erinomaisesti paiston aikana.
Kokeiltiin kahta täytettä, tuorejuusto-nutella ja mascarpone-mango-passion. Ja molemmat toimivat hyvin joskin jälkemmäinen oli paljon ensimmäistä raikkaampi. pursotin täytteen muffinsseille ja laitoin leivoikset noin 30minuutiksi pakkaseen. Suklaakuorrutus on sulatettua tummaa suklaata jota sitten ohensin ruokaöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti