Nyt esittelyvuorossa on niinkin vanhan liiton kääkylä, kuin hedelmäkakku. Tuo jalo kukkahattutätien pitopöydästä löytyvä ällömakea ihme, joka jo itse henkilökohtaisesti toivoin vaipuneen unholaan. No eipä ollut vaipunut. Tähänkin ns. Klassikkoon jouduin leipuriopintojeni varjolla jälleen tutustumaan. Sokerikakkupohja täytettynä greippi-ananashillolla ja kreemillä, vaan kas kun ei sentään kermavaahdolla.
Täytön jälkeen kakku valeltiin samaisella hillolla mitä sisäänkin laitettiin ja hillon päälle aseteltiin nuo etelän hetelmät. Kuumakiille päälle ja krokantit reunoille ja eikun myyntiin.
Hedelmäkakku on kaiken kaikkiaan varsin ylimakea ilmestys, joskin allergiselle kansalle se on vallan mainio. Kakku on helppo tehdä gluteenittomana, maidottomana, pähkinättömänä, suorastaan ilman mitään. Niin, paitsi sokeria..
Sokerikakkupohja mitä tähän kakkuun käytettiin on kyllä ohjeena varsinainen aarre. Vaikkakin henkilökohtaisesti pidän enemmän sienikakkupohjasta koska se antaa enemmän tekijälleen anteeksi.
1kg kananmunia
700g sokeria
700g vehnäjauhoja
Niin yksinkertaista! Ja äärimmäisen helppoa suurentaa ja pienentää sillä normaali kananmuna ilman kuoria painaa n.50g. Ja sikäli kun kansalle halutaan kakkua varata noin 100g/hlö tämä kakku olisi täytteiden kanssa n. 30henkilön kakku.
Ps. Tuo greippi-ananashillo on aivan uskomattoman hyvää pullan täytteenä. Ainakin Jyväskylästä sitä saa toisinaan Valion tehtaanmyymälästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti