maanantai 23. tammikuuta 2012

Tuli hännän alla ja häntä tulessa.

Kiirettä pitänyt ja pitää edelleenkin. Uuteen koulurytmiin tottuminen osottautui odotettua vaikeammaksi ja koska koulun jälkeen saa usein kiiruhtaa töihin, on voimat olleet melkoisen loppu. Muutamia projekteja on tullut pyöriteltyä ja suunniteltua. Isoimmat lienevät asioiden dokumentoiti tänne ja hääkakkuprojekti joka kulkekoon nyt sitten tästä eteenpäin nimellä 'Amerikkalainen Unelma'.

Koulu on osoittautunut monella tapaa sellaiseksi mitä en tosiaan osaannut tai halunnut odottaa, hurrrrjasti pelkkää teoriaa ja paikallaan istumista. Ihmiselle, joka on tottunut olemaan pienessä liikkeessä kokoajan 8tuntia pelkästään takamuksensa päällä lepäämistä on ehdottomasti liikaa. Keksin levottomuuteen pienen helpottavan tekijän, joka tosin aiheutti pientä hilpeyttä joskin myös innostusta luokassa: Muovailuvaha! Tuo jalo ainakin 50vuotta vanha keksintö! Muovailuvaha muistuttaa koostumukseltaan suunnattomasti marsipaania, joskaan ei ole läheskään yhtä tahmaavaa ainetta (saatika maistu samalle :D). Mutta marsipaaniruusujen yms. töiden harjoitteluun käy erinomaisesti sillä teollinen muovailuvaha ei kuivu yhtä helposti kuin marsipaani, ei tahmaa ja on miellyttävämpää käsiteltävää, sekä halvemaa. Toimii siis harjoitusmateriana uskomattoman hyvin.

Amerikkalainen Unelma sai tänään ensimmäisen sysäyksen eteenpäin, kun aloin valmistamaan ensimmäistä koevedosta. Kokeilusta tulee pieni n. 18cm halkaisijaltaan oleva sienikakku johon täytteeksi kokeillaan ensimmäistä makuvaihtoehtoa, vadelmamoussea. Päälle ensimmäiseen vedokseen testataan sokerikreemiä ja kaulintamassaa, koska morsian sattuu inhoamaan mantelimassaa. Ja kaulintamassasta pidän itsekin enemmän. Maku on parempi, yleisemmin näkyy löytyvän vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, lisäksi massa on mielestäni helpompaa käsitellä, elastisempaa ja antaa enemmän anteeksi kreemin epätasaisuudelle kuin mantelimassa. Mantelimassaa en olekaan hetkeen enää käyttänytkään, mutta isohkona erona lienee myös tuo että mantelimassa kerää helpommin kosteutta kakun pintaan kuin kaulintamassa. Tämä siis omasta kokemuksesta. Liekö keittiöni olosuhteet vain huonot mantelimassalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti